11.2 C
Slatina
joi,25 aprilie,2024

Ultimele Articole

Olteanul Emanuel Oproiu, șase luni de activitate în fruntea ANL

- Advertisement -

Originar din Târgu Jiu, dar stabilit acum într-o localitate învecinată municipiului Slatina, Emanuel Oproiu, directorul general al Agenției Naționale pentru Locuințe, a făcut un scurt bilanț al activității sale de când este în fruntea acestei instituții. Este una fructuoasă, având în vedere că la nivelul mai multor localități din județ s-au încheiat proiecte vizând finalizarea unor blocuri ANL sau de semnare a altora ce vizează construcția de noi imobil cu locuințe destinate tinerilor.

„Au trecut șase luni de la preluarea mandatului de director general al Agenției Naționale pentru Locuințe, un început de mandat cu multe provocări dar și cu reușite. Reflectând asupra activității mele, am făcut un bilanț pentru această perioadă, extrem de intensă din punct de vedere profesional. Le mulțumesc colegilor din Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, colegilor din ANL și partenerilor noștri (autoritățile publice locale, firme de construcții) care au susținut aceste proiecte. Fără implicarea lor, realizările din această perioadă ar fi fost imposibile”, a declarat liberalul Emanuel Oproiu, directorul ANL.

Candidat al filialei județene Olt a Partidului Național Liberal la funcția de președinte al Consiliului Județean Olt la alegerile locale din 9 iunie 2024, Emanuel Oproiu a ținut să vorbească și despre cele mai importante rezultate ale sale din ultima jumătate de an în care s-a aflat în fruntea ANL.

Iar dintre acestea amintim cele 207 locuințe destinate tinerilor care au fost finalizate, cu o valoare totală de puțin peste 63,3 milioane de lei.

„De asemenea, au fost semnate 20 de contracte de proiectare și execuție lucrări în valoare de 141.803.631 lei, acoperind un număr total de 391 de locuințe”, a spus Oproiu.

Potrivit acestuia, în paralel, au fost inițiate opt proceduri de achiziție publică pentru un total de 220 de locuințe, în prezent, la nivel național, fiind în curs de execuție nu mai puțin de 2.176 de locuințe.

„În plus, există 566 de unități locative aflate în diferite etape de verificare a proiectelor tehnice și 560 de unități locative cu documentații tehnico-economice în diverse stadii de avizare. De asemenea, au fost întocmite documentații de promovare a investițiilor pentru 674 de unități locative”, a adăugat directorul general al ANL.

Emanuel Oproiu a mai spus că în cele șase luni de activitate a înaintat și un proiect de modificare a Legii 152/1998 privind înființarea ANL și, cu susținerea Ministerului Dezvoltării, a fost aprobat de Guvern prin Ordonanța 24 din 2024.

Pentru anul acesta sunt incluse la finanțare aproximativ 5.000 de locuințe destinate tinerilor, în vederea închirierii, a subliniat directorul ANL.

„În această perioadă s-au efectuat plăți în valoare de 99.446.918,29 lei pentru programele guvernamentale de construcții locuințe. Pentru anul 2024 sunt incluse la finanțare un număr de 4.907 locuințe destinate tinerilor, disponibile pentru închiriere, inclusiv pentru specialiștii din domeniul sănătății și/sau învățământului, precum și 550 de locuințe de serviciu”, a declarat Emanuel Oproiu.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți