18.1 C
Slatina
joi,28 martie,2024

Ultimele Articole

Olt: 1.200 de fermieri înscrişi în programul ”Tomata”. Câteva zeci dintre ei livrează deja roşii în pieţe

- Advertisement -

Peste 1.200 de fermieri din judeţul Olt au depus până acum documente pentru înscriere în programul ”Tomata”, potrivit directorului adjunct al Direcţiei Agricole Judeţene (DAJ), Ion Anuţa.

El a precizat că zeci de legumicultori din judeţ livrează deja de mai multe zile roşii în pieţe din ţară.

„În ultimele zile a fost un ritm susţinut de înscriere în programul ‘Tomata’, cu 250-300 de dosare depuse zilnic. Joi, după ora 15,00, aveam peste 1.200 de dosare de înscriere în program şi este posibil ca până la finalul perioadei de înscriere, pe 15 mai, să ajungem la peste 4.000 de dosare, să fim tot primii din ţară. Fermierii care au accesat programul în anii trecuţi şi au investit în sisteme de încălzire deja sunt cu roşiile în pieţe şi în judeţul Olt şi în ţară. Avem din 15 aprilie roşii olteneşti în pieţe, mai întâi cantităţi mai mici de câteva sute de kilograme pe zi şi acum de peste o tonă pe zi, iar cantităţile vor creşte. Sunt circa 30 de legumicultori din judeţ care livrează tomate olteneşti pe piaţă”, a spus Ion Anuţa.

El a menţionat că aceste tomate produse în solariile din judeţul Olt pot fi cumpărate atât din pieţe din judeţ cât şi în pieţe din Bucureşti, Sibiu, Braşov, Sighişoara.

În privinţa preţurilor tomatelor olteneşti, Ion Anuţa a afirmat că, potrivit producătorilor, tomatele s-ar vinde en-gross cu 15 lei pe kilogram, dar în zilele precedente s-au vândut chiar şi cu 18 lei pe kilogram.

Întrebat dacă producătorii de tomate ar putea avea dificultăţi, în contextul pandemiei de coronavirus, în a valorifica cantitatea de 3 tone/1.000 de metri pătraţi pentru a putea primi ajutorul de minimis de 3.000 de euro, reprezentantul DAJ Olt a spus că pieţele sunt deschise astfel încât legumicultorii să-şi poată valorifica produsele.

Sursa: agerpres.ro

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți