Publicat: sâmbătă 14.01.2012

Discursul pe care episcopul Slatinei l-a ţinut pe 22 decembrie, cu ocazia manifestărilor organizate pentru comemorarea eroilor căzuţi la Revoluţia din 1989, pare să-l fi indignat la culme pe secretarul general al PDL Olt.
„(…)Să ne luăm soarta în mâini şi să facem ceea ce trebuie, nu să arătăm această nepăsare. Asta nu e democraţie, nepăsarea aceasta. (…)Într-o democraţie, nu poporul este cel care îşi are în mână soarta sa odată la patru ani, dacă nu tot timpul?” (fragmente din discursul rostit pe 22 decembrie de episcopul Slatinei şi Romanaţilor)
Vineri, la prima întâlnire din acest an cu presa, Bălăşescu a declarat că a fost „şocat” de cuvântarea episcopului, catalogând discursul acestuia drept „unul dintre cele mai politicianiste” pe care le-a auzit vreodată.
„Pe 22 decembrie, când s-a ţinut slujba la troiţă, am rămas şocat de discursul domnului episcop. Am asistat la unul dintre cele mai politicianiste discursuri pe care le-am auzit vreodată, cu o nesimţire greu de descris în cuvinte… Şi am un mesaj către acest domn episcop, pentru că Preasfinţia Sa nu am cum să-i spun, din moment ce văd că-şi vâră coada în lucruri în care n-ar trebui să fie implicat – să tacă dracu’ din gură şi să-şi vadă de cele popeşti! Oamenii au nevoie de compasiune din partea bisericii, au nevoie de alinare, au nevoie de ajutor în momente grele. Mi-aş fi dorit ca în acel moment, cu acel prilej, episcopul Slatinei să ne aducă aminte câte acte de caritate a făcut biserica pentru supuşii ei în anul 2011, l-aş fi ascultat cu deosebită pioşenie şi cu deosebit respect. Vreau să vă spun că cei prezenţi au fost pur şi simplu stupefiaţi de discursul său”, a declarat Bălăşescu.

„Să tacă dracu’ şi Iordache!”

Aceeaşi voce vehementă din partea PDL a criticat şi ultimele declaraţii publice ale şefului DSP Olt, Andrei Iordache, care şi-a anunţat recent demisia din UNPR acuzând presiunile şi ameninţările senatorului Toma, precizând totodată că va demisiona şi din funcţia de director dacă i se va cere acest lucru. Întrebat de jurnalişti dacă PDL îi va cere lui Iordache demisia din funcţia de director al DSP Olt, Bălăşescu a replicat: „Am acelaşi mesaj pentru Andrei Iordache ca şi pentru episcop – Să tacă dracu’ din gură!”. Secretarul general al PDL Olt a ţinut să înlăture şi zvonurile potrivit cărora Iordache l-ar putea înlocui pe Vladu la conducerea Spitalului Judeţean de Urgenţă Slatina. „E ca şi când aş lua un câine de pe stradă şi aş zice că ar putea fi director la spital. Asta e probabilitatea”, a spus Bălăşescu.
Contactat telefonic, Andrei Iordache nu a dorit să comenteze afirmaţiile secretarului general al PDL Olt.
 

Autor articol: Nina NEACŞU3741 vizualizari
Comenteaza si tu articolul:
Nume*
Comentariu*
 
Introduceti codul din imagine*
 
 
Mihai
marţi 24.01.2012 22:53
Rusine slatineni ca tolerati un asa om sa va conduca. Pana acum ar fi trebuit deja tras in tzeapa.
noio
joi 19.01.2012 21:45
va incomodeaza episcopu,aaa...,ca a venit sa faca ordine in popime....ca si-o cam luasera in cap singurei....hi hi hi...
pink
miercuri 18.01.2012 11:46
Bravo dle Balasescu,esti super! Episcopul asta este o jigodie ordinara.Vrea doar bani de la preoti,este o scursura a societatii,un nenorocit,impreuna cu stoica si dobeanu.
GEORGESCU
marţi 17.01.2012 21:04
Brav-o Balasescule ai uitat cind il critica-i pe Vilcov si PDL-ul iar Gazeta de sud se vindea bine .Te-a corupt dindu-ti functie si alte avantaje iar ziarul a murit.Cred ca vei infunda puscaria cit de curind,tu nu vezi ca a inceput sa explodeze mamaliga.
florian
marţi 17.01.2012 17:00
bai agariciu pdl esti putin cam retardat vai mama ta mai bine te facea un avorton si nu te mai chema BALSESCU.
XXL
marţi 17.01.2012 15:25
Patraulea= Cristi Bobes
pentru patraulea
marţi 17.01.2012 15:07
Vezi ca ai ramas restant cu cotizatia de 50 de milioane pe luna si s-a adunat cam mult! Eu mereu spun vorbe mari. Ai grija ca urmezi tu!
patraulea
marţi 17.01.2012 05:26
mare om esti, ai spus si tu un lucru bun o data-n viata.
Cetateanu'
luni 16.01.2012 11:39
Gura pacatosului, in ceea ce-l priveste ....: - Balasescule, taci dracu' din gura pentru totdeauna!
valcov e hot si spagar
luni 16.01.2012 10:59
: IORDACHE UN MESAJ PT VALCOV (15.01.2012 23:18) http://www.aamp3.com/video/2SHJyNQemRk/Andrei%20Iordache%20,,%20Hotul%20si%20spagarul%20e%20Darius%20Valcov-.html
1 / 2 »
 
 
Adauga un anunt
Ai un anunt si nu stii unde sa il publici ?
 
Eveniment de intrebat
Ce sumă alocă Primăria Slatina pentru implementarea unei noi ediţii a programului „Primul meu ghiozdan”?

60.000 de lei

Publicitate
  
 
 

Barfe, zvonuri si cancan-uri
Barfe, zvonuri si cancan-uri
Prima pagina in format PDF

Ai o stire ? Sesizeaza-ne

Trimite-ne stirea ta la adresa redactia@evdo.ro si poti deveni reporter pentru o zi.

 

Arhiva
TITLURILE EDITIEI DE AZI
Interviu
Actualitate
 • COMUNICAT DE PRESA
 • ANUNŢ
 • ANUNŢ
 • ANUNŢ
 • ANUNŢ
 • Politica
  Administratie
 • Satele oltenești, în continuă dezvoltare cu ajutorul fondurilor alocate prin PNDL
 • Eveniment
 • Scandal în urma unor neînțelegeri în trafic, la Slatina
 • Alexandra la 112: „Veniți repede că mi-e frică...”
 • DIICOT anunţă că Gheorghe Dincă nu a avut dosar penal în ultimii 15 ani
 • Conducerea IPJ Olt, completată cu doi adjuncţi
 • Suspectat de uciderea Alexandrei şi Luizei, Gheorghe Dincă şi-a retras contestaţia împotriva arestării preventive
 • Social
 • ÎNTRERUPERI PROGRAMATE – JUDETUL OLT PENTRU DATA DE 27 AUGUST 2019
 • Editorial
  Sanatate
  Gura targului
  Cultura
  Ancheta
  Advertorial
 • Sfaturi utile pentru alegerea unui credit online urgent
 • © Eveniment de Olt. Toate drepturile rezervate. Textele şi fotografiile sunt proprietatea ziarului Eveniment de Olt şi nu pot fi folosite fără acordul ziarului.