Publicat: duminică 21.04.2019

Slatina ar putea fi traversată mai ușor cu autobuzul sau cu bicicleta, dacă ar exista mijloace de transport în comun rapide și eficiente, dar și piste pentru biciclete.
Pentru a convinge cât mai mulți slătineni să lase acasă mașinile și să apeleze la aceste soluții ecologice, autoritățile au gândit mai multe proiecte pentru care solicită fonduri europene. „În principal mergem în aceeaşi linie – ceea ce înseamnă sistemul de transport, 10 autobuze noi, staţiile ecologice, staţiile de autobuz, 46 de noi staţii (se numeşte Intelibus, adică staţii cu wi-fi, cu reclame, cu încărcare rapidă, pentru că dacă vom trece – şi cu siguranţă vom trece – pe autobuze electrice, fiecare staţie va avea nevoie de o staţie de încărcare rapidă) pe acestea reprezintă fiecare câte un proiect. Alt proiect, reabilitarea a două străzi pe unde vor circula noile autobuze, strada Vintilă Vodă şi strada Văilor, mai avem două mari proiecte de construcţii, adică noua grădiniţă şi creşă de la unitatea militară – un proiect de 15 milioane lei, precum şi reabilitarea Liceului Tehnologic «P.S. Aurelian». (…) Tot la ADR mai avem pistele de biciclete şi staţiile de încărcare rapidă pentru bicicletele electrice”, a explicat primarul Slatinei, Emil Moț.
Atât pistele de biciclete, cât și traseele autobuzelor, au fost proiectate să traverseze orașul, din partea de jos a orașului și până către cele două zone industriale din Slatina. Astfel, o parte din cei care merg acum cu mașina la serviciu ar putea circula mai rapid, în viitorul apropiat, cu autobuzul sau cu o bicicletă electrică.
Primăria Slatina a depus, la Agenția de Dezvoltare Regională Sud-Vest Oltenia, 12 proiecte prin care solicită fonduri europene pentru dezvoltarea orașului. Primul dintre acestea, cel de modernizare totală a sistemului de iluminat stradal, a fost semnat săptămâna trecută.

Autor articol: Simona Vîrban 1000 vizualizari
Comenteaza si tu articolul:
Nume*
Comentariu*
 
Introduceti codul din imagine*
 
 
Zina
marţi 23.04.2019 15:00
Daca autobuzele nu au aer conditionat si sint la fel ca toate cele de dinainte,inclusiv alea de acuma, atunci totul e in zadar si e bataie de joc ,bani aruncati aiurea!!!!!!
Ciuma rosie
marţi 23.04.2019 07:14
Ba Handicapatule de primar largeste drumul la intrarea dinspre Draganesti nu mai vorbi prosti. Sau acum dupa nunta faci botezul la copii
Ion
luni 22.04.2019 05:40
Nu se face fluidizare facand sensuri unice si restrictionand in acelasi timp viteza la 30 km/ora (unde politia mai pune si radarul), la care se adauga semafoare nesincronizate ! Dati drumul la circulatia pe ambele sensuri pentru a ajunge cat mai rapid la destinatie si eliminati blocajele pe strazile laterale (masini parcate pe ambele sensuri.
Sorin
duminică 21.04.2019 13:23
Slatinenii deja au inceput sa renunte la masini, sunt parcarile pline de masini abandonate carora nu le face nimeni nimic. Daca sesizezi Primaria te trimit la Politia Locala, iar militienii de acolo mai departe la DADPP, care la randul ei te trimite la Primarie. Ca asa e in urbea noastra administratia, eficienta, moderna si adaptata vremurilor pe care le traim.
Eu
duminică 21.04.2019 13:15
Pai altfel nu vin aia decat daca le aseaza Primaria terenul gratis in buricul targului iar restul intreprinzatorilor da-i dracu sa plateasca la greu ..
Dumi
duminică 21.04.2019 12:31
Vrea sa facă MALL in mijlocul orașului!!! :))) Așa fluidizează asta traficul...tipic PSD Băiat deștept!!
Adauga un anunt
Ai un anunt si nu stii unde sa il publici ?
 
Eveniment de intrebat
Ce sumă alocă Primăria Slatina pentru implementarea unei noi ediţii a programului „Primul meu ghiozdan”?

60.000 de lei

Publicitate
  
 
 

Barfe, zvonuri si cancan-uri
Barfe, zvonuri si cancan-uri
Prima pagina in format PDF

Ai o stire ? Sesizeaza-ne

Trimite-ne stirea ta la adresa redactia@evdo.ro si poti deveni reporter pentru o zi.

 

Arhiva
TITLURILE EDITIEI DE AZI
Interviu
Actualitate
 • COMUNICAT DE PRESA
 • ANUNŢ
 • ANUNŢ
 • ANUNŢ
 • ANUNŢ
 • Politica
  Administratie
 • Satele oltenești, în continuă dezvoltare cu ajutorul fondurilor alocate prin PNDL
 • Eveniment
 • Scandal în urma unor neînțelegeri în trafic, la Slatina
 • Alexandra la 112: „Veniți repede că mi-e frică...”
 • DIICOT anunţă că Gheorghe Dincă nu a avut dosar penal în ultimii 15 ani
 • Conducerea IPJ Olt, completată cu doi adjuncţi
 • Suspectat de uciderea Alexandrei şi Luizei, Gheorghe Dincă şi-a retras contestaţia împotriva arestării preventive
 • Social
 • ÎNTRERUPERI PROGRAMATE – JUDETUL OLT PENTRU DATA DE 27 AUGUST 2019
 • Editorial
  Sanatate
  Gura targului
  Cultura
  Ancheta
  Advertorial
 • Sfaturi utile pentru alegerea unui credit online urgent
 • © Eveniment de Olt. Toate drepturile rezervate. Textele şi fotografiile sunt proprietatea ziarului Eveniment de Olt şi nu pot fi folosite fără acordul ziarului.