Publicat: miercuri 29.01.2014

Inspectoratul Şcolar Olt a perfectat un protocol de colaborare cu Universitatea din Craiova, prin intermediul căruia candidaţii olteni care se înscriu la examenele de titularizare şi definitivat vor beneficia de cursuri gratuite de pregătire. Cursurile vor începe chiar de săptămâna viitoare, centrele de pregătire fiind organizate la nivelul municipiului Slatina.
Candidaţii olteni care se înscriu la examenele de titularizare şi definitivat vor putea urma o serie de cursuri de pregătire susţinute de profesorii unversitari de la Universitatea din Craiova. Facilitatea a fost realizată printr-un protocol de colaborare încheiat între Inspectoratul Şcolar Olt şi instituţia de învăţământ superior din capitala Olteniei, IŞJ Olt fiind singurul inspectorat  din ţară care va implementa astfel de activităţi.
„Vreau să vă spun că avem bucuria să angajăm pe perioadă nedeterminată profesori absolvenţi din anul curent – li se oferă această şansă chiar dacă diploma nu iese imediat – dar ei au şansa de a participa la concurs în timp util. Învăţământul a devenit o zonă de forţă de muncă extrem de atractivă, pentru că este aproape singurul domeniu în care se angajează. Acum le oferim o facilitate şi trebuie să spun acest lucru, că am realizat un protocol de colaborare cu Universitatea din Craiova şi, în baza lui, toate cadrele didactice, toţi profesorii, toţi candidaţii la examenele de definitivare, gradul II, şi titularizarea în învăţământ, vor beneficia din acest an de cursuri de pregătire gratuite”, a declarat Felicia Man, inspectoraul şcolar general al IŞJ Olt.
Potrivit acesteia, cursurile vor demara chiar de săptămâna viitoare, odată cu începerea vacanţei intersemestriale, multe cadre didactice înscriindu-se deja pentru pregătirea suplimentară.
„Cursurile vor începe chiar de săptămâna viitoare, din vacanţa intersemestrială, cei doritori putând să participe. Este un lucru deosebit pe care l-am realizat în parteneriat cu Universitatea din Craiova, suntem singura regiune din ţară care are astfel de protocoale încheiate între inspectoratele şcolare şi reprezentanţi ai învăţământului universitar, şi sperăm noi ca rezultatele la examenele de titularizare în învăţământ şi obţinere a gradului definitiv şi a gradului II să crească foarte mult. Avem un număr foarte mare de persoane înscrise, avem centre la nivel local unde îşi vor desfăşura activitatea”, a mai spus aceasta.

Autor articol: Florina OPORANU498 vizualizari
Comenteaza si tu articolul:
Nume*
Comentariu*
 
Introduceti codul din imagine*
 
 
Rusu C. Silviu
vineri 31.01.2014 11:42
Raman la parerea ca cea mai buna pregatire se face in scoala , intr-o atmosfera propice procesului de educatie. Ce se intampla acum este descurajant pentru orice aspirant la greaua , dar frumoasa meserie de profesor. Ce modele le oferim acestora? La “cercurile pedagogice” cine prezinta ceva interesant este ironizat iar cei ce citesc un material copiat de pe internet sunt aplaudati. La aceleasi “cercuri”, limba engleza, am propus conducatorului de cerc, ca la C T Ion Mincu (avem profesor calificat ) sa facem o discutie, de actualitate, despre “Gramatica Generativa” si aplicare acesteia la invatarea limbii engleze . Rezultatul? Ni s-a promis ca asa vor face . Asteptam si acum. Am colegi, tineri profesori, care ma intreaba, pe furis, despre “harti conceptuale”, constructivismul radical, etc. Spera sa performeze dar sunt deziluzionati de modul cum sunt tratati. ISJ ar trebui sa stimuleza performanta. E.g: catedrele la asa zizele “licee de elita” sa se ocupe pe baza unui concurs extrem de complex(de tip GRE). Realitatea obliga pe cei performanti, dar neconectati la sistemul de relatii, sa parasesca sistemul.
Eveniment de intrebat

Ce demisionar din conducerea Inspectoratului de Stat în Construcţii a rămas în instituţie, pe un post de şef serviciu?

Ionuţ Cotarcea.

Adauga un anunt
Ai un anunt si nu stii unde sa il publici ?
 
Publicitate
Barfe, zvonuri si cancan-uri
Barfe, zvonuri si cancan-uri
Prima pagina in format PDF

Ai o stire ? Sesizeaza-ne

Trimite-ne stirea ta la adresa redactia@evdo.ro si poti deveni reporter pentru o zi.

 

Arhiva
TITLURILE EDITIEI DE AZI
Interviu
Actualitate
 • A început concursul „Slatina. Acasă la Eugen Ionescu”
 • Vaccinul antigripal, ridicat din depozitul antiepidemic al DSP Olt
 • Elevii se pot pregăti online pentru bac şi Evaluarea Naţională 2015
 • Primarul comunei Schitu a pierdut procesul cu ANI la Curtea de Apel
 • Petrescu, Pricopie şi Niţă, printre miniştrii care ar putea fi remaniaţi, alături de majoritatea miniştrilor delegaţi - surse
 • Politica
 • Ponta despre PSD: Cine sare acum din rând, crezând ca o sa câstige ceva, se însala
 • Uşi închise pentru traseişti
 • Stănescu: „Ordonanţa 55 trebuie susţinută, nu avem cale de întors!”
 • Administratie
  Eveniment
 • Un nou proces pentru Bercea Mondial
 • Mircea Băsescu şi Marian Căpăţână, arest la domiciliu
 • Tineri răniţi după ce au intrat cu maşina într-un stâlp
 • Bărbatul din Cezieni, dispărut săptămâna trecută, a fost găsit înecat
 • Şofer beat, urmărit de poliţie în trafic
 • Social
  Editorial
  Sanatate
  Gura targului
  Cultura
  Sport
 • Trei jucători din judeţ au acumulat 38 de etape de suspendare
 • AS Milcov, pe primul loc după ce a câştigat contestaţia cu Vediţa Coloneşti
 • Tenismenii slătineni, pe podium la Campionatul Naţional
 • Drepturile federative ale copiilor de la Centrul de Excelenţă vor rămâne la cluburile de provenienţă
 • Burleanu: „Nu CCA-ul dă sancţiuni pentru antrenori, ci Comisia de Disciplină!”
 • Ancheta
  © Eveniment de Olt. Toate drepturile rezervate. Textele şi fotografiile sunt proprietatea ziarului Eveniment de Olt şi nu pot fi folosite fără acordul ziarului.