Publicat: duminică 07.07.2013

Istoria se repetă la Priseaca, localitate condusă de primarul Gheorghe Florea, care şi-a început în 2012 noul mandat tot cu o luptă în instanţă, pe tiparul deja consacrat al demiterii viceprimarului la scurt timp după alegeri. 
Pe 22 iunie 2012, consilierul PSD Ilie Roşu, coleg de partid cu primarul Gheorghe Florea, a fost ales, cu unanimitate de voturi, viceprimar al comunei Priseaca.
Pentru a nu intra în incompatibilitate, bărbatul, angajat al unei societăţi de pe platforma industrială a Slatinei, a demisionat din funcţia deţinută la societatea respectivă, convins că se va ocupa de administraţia locală. Mandatul său nu a durat însă decât un week-end, fiind încetat prin hotărâre de consiliu local în baza unei demisii despre care Ilie Roşu susţine că este falsă.
„La două zile după ce am fost ales viceprimar, un cumnat al primarului m-a anunţat să merg la vechiul meu loc de muncă, de unde îmi dădusem demisia, pentru că primarul nu mă mai acceptă ca vice. Am crezut iniţial că e o glumă proastă şi l-am căutat pe primar să-l întreb ce se întâmplă. Spre surprinderea mea, acesta a confirmat ce-mi spusese cumnatul său, că nu mai sunt viceprimar. Nu am reuşit nici până în ziua de azi să înţeleg ce s-a întâmplat, pentru că nu mi s-a reproşat nimic, eu am umblat pentru el în campanie, am cheltuit bani, chiar pot să spun că eram prieteni, ne înţelegeam foarte bine. M-am trezit pus în faţa faptului împlinit – vineri fusesem ales şi luni mi-a încetat mandatul în baza unei demisii false. Eu nu am scris şi nu am depus nici o demisie. În plus, primarul i-a minţit pe consilieri că am demisionat pentru că nu mi-a convenit salariul de viceprimar, deşi nu a fost nici vorbă de aşa ceva”, a spus Ilie Roşu.
Bărbatul şi-a căutat dreptatea în instanţă, magistraţii Tribunalului Braşov dându-i câştig de cauză.
“Procesul s-a judecat la Tribunalul Braşov, pentru că am cerut strămutarea din cauză că la Slatina dispăreau acte din dosar. La sfârşitul lunii trecute, instanţa a dispus anularea respectivei hotărâri de consiliu local şi reintegrarea mea în funcţie. Probabil vor face recurs, dar sunt convins că vor pierde pentru că ceea ce au făcut este ilegal”, a afirmat Ilie Roşu. Acesta a precizat că intenţionează să deschidă un nou proces, prin care va cere daune morale şi plata salariilor aferente perioadei de la demitere până la repunerea în funcţie. Totodată, Ilie Roşu a menţionat că va da în judecată şi o parte din consilierii locali.
“Sunt câţiva consilieri locali PSD care, când au fost chemaţi la Prefectură şi Consiliul Judeţean, au susţinut prin declaraţii varianta primarului, că eu mi-aş fi dat demisia. Am să-i dau în judecată pentru mărturie mincinoasă atât pe ei cât şi pe funcţionarul public de la Registratura primăriei, care a susţinut că mi-a înregistrat demisia deşi nu avea cum să facă acest lucru pentru că eu nu am scris şi nu am depus nici o demisie”, a spus Roşu.

Procesele din mandatul trecut, soldate cu pagube pentru bugetul localităţii


Ilie Roşu este al doilea viceprimar al localităţii care apelează la instanţă pentru că a fost schimbat abuziv. Primul caz a fost în 2008, la scurt timp după alegerile locale liberalul Nicolae Luţu fiind “mazilit” de edilul Gheorghe Florea cu sprijinul consiliului local. La capătul unui lung proces, Luţu a fost repus în funcţie de instanţă, obţinând şi plata drepturilor salariale pentru toată perioada cât a stat “pe bară”. Mult timp după ce Luţu a câştigat procesul, primarul a refuzat să pună în aplicare hotărârile judecătoreşti, pierderea proceselor combinată cu încăpăţânarea edilului Gheorghe Florea producând pagube însemnate bugetului local. Pentru schimbarea abuzivă din funcţie a lui Luţu, Consiliul Local Priseaca a fost obligat să-i plătească acestuia nu doar indemnizaţia aferentă perioadei de la demitere până la repunerea în funcţie, ci şi daune morale. Suma totală plătită din bugetul local a fost de aproximativ două miliarde lei vechi, bani ce puteau fi investiţi în localitate.

Autor articol: Andreea STAICU2590 vizualizari
Comenteaza si tu articolul:
Nume*
Comentariu*
 
Introduceti codul din imagine*
 
 
cristina voicu pitu
duminică 22.09.2013 22:39
functia de contabil nu e incompatibila cu cea de primar adica primarul este cumnat cu contabilul este una din ce le 7 minuni ale lumii
costica zamfiroiu
miercuri 04.09.2013 23:20
cum e turcu si pistolu, cum e primaru din priseaca e si popa din saltanesti, stan marian, care nu prea isi face treaba. e plecat sa picteze , sa predea la scoala si cu "alte probleme". Episcopia nu se sesizeaza, ca la cate reclamatii a avut pana acum nu s-a intamplat nimic
Gheorghe al Floarii
joi 01.08.2013 08:06
Floreo , Floreo iar o facusi de oaie.Cum naiba faci tu de o gresesti mereu....tu seara pui viceprimar dimineata ti se scoala ca nu-l mai vrei pe ala , vrei pe altul , tu oi fi crezand ca primaria asta e mosia lu'Tirica sa faci ce te taie capu' pe tine.Chiar , un control la cap nu ai incercat sa-ti faci?Acolo , pare sa fie problema la tine....ai scos bani multi din fierul vandut de la Buicesti ? ai tranzactionat si tu vanzarea cu acte sa intre banii la bugetul comunei , ca fierul era al comunei nu al lui mata?n-ai mai vedea , tu esti sa te faci tu gogoasa nu pentru comuna , comuna e vai de mama ei , alte comune au ajuns departe...noi stam de procese si de litigii...halal primar.
o alta localnica
luni 15.07.2013 18:02
Daca cineva ar derula istoria primarului Gheorghe Florea , si-ar da seama ca inainte de campania 2008 edilul si dl. Lutu erau impreuna impotriva fostului primar Ion Dragut.In campania 2012 dl. Rosu Ilie ,,alerga" pentru actualul edil.Ce mare coincidenta .[suparati dar cu muuuulti bani]
PSD= mafia !!! Gh.Florea trebuie ARESTAT si dus la zdup urgent!
vineri 12.07.2013 16:01
Are avere colosala, a instituit dictatura si haita mafiota in localitate, fura de rupe de ani de zile. La puscarie cu gasca PSD, cuib de infractori !!!!
o localnica
marţi 09.07.2013 12:48
Cel mai cinstit si corect fata de cetatenii acestei comune, care din cauza acestui primar reales prin tot felul de tertipuri,neavand pregatirea necesara pentru a fi in fruntea oamenilor,sa-si dea demisia si sa lase ca aceasta comuna sa prospere, caci este mare pacat avand in vedere distanta mica fata de oras.Iar el sa plateasca din propriul buzunar, nu din bugetul localitatii care de fapt este din buzunarele localnicilor,impreuna cu consilierii care i-au acceptat nelegiuirile. Faptul ca exploateaza izlazul din Buicesti fara ca nimeni sa se sesizeze, ce ne determina sa credem, caci de fapt este mana in mana cu politia locala care ar trebui sa-si faca datoria civica, nu sa incurajeje inacalcarea legii. Unde sunt banii care se incaseaza din materialele ne/feroase care s-au scos din aceasta zona? Oare de ce actualmente primarul este sau se afla in curs de divort? Îi este teama de justiţie şi neavand nici un bun în proprietate o să scape? Prisaceni deschideti ochii pana nu e prea tarziu, aveti la Primarie niste escroci care isi vad propriile interese, nu pe cele ale comunitatii. Sunt comune din tara asta care si-au sporit nivelul de trai prin investitii pe fonduri nerambursabile pe diferite categorii de proiecte si care sunt cu mult inaintea dumneavoastra.Datorita faptului ca nu a existat un Consiliul local, aceste lucruri nu s-au putut intampla. Vad ca istoria se repeta ca si in anii precedenti. De ce trebuie sa sufere toata localitatea pentru anumite persoane care nu-si vad decat propriile interese. Mobilizati-va si trageti-i la raspundere pentru toate aceste nerealizari la nivelul localitatii.
Rondul
luni 08.07.2013 20:56
Aici este vorba de ce face procurorul si politistul de caz ,depinde si de elementele probatorii puse la dispozitia procurorului de politistul de caz si de modul de actiune al reclamantului ,va recomand un avocat daca nu aveti pregatire juridica ,ca nu-si fac datoria legala organele de cercetare penala este alta poveste ,dar puteti sa atacati raspunsul procurorului daca este nefavorabil si considerati ca este masluire in termen legal la Parchetul de pe langa Tribunalul Jud.Olt in speta prim -procurorului de pe langa Tribunalul Jud Olt si mediatizat prin intermediul mas-media inclusiv o teviziune de stri cu audienta buna si va garantez ca edilul o sa aiba mari probleme asa decat bla,bla bla ca facem plangere sa ne aflam in treaba n-am facut nimic ,cel care a facut plangerea sa se puna la dispozitia organelor de cercetare penala cu probele in speta Hotararile judecatoresti definitive si irevocabile si celelalte acte premergatoare ale ediluluisi consilieri locali ,angajati ai primariei etc.
pt rondul
luni 08.07.2013 16:33
Acest primar are o gramada de plangeri penale,sa dispus inceperea urmaririi penale in trei dosare.sa vedem ce va urma dar justitia din olt nu e foarte corupta
Rondul
luni 08.07.2013 13:15
Acestui primar li trebuie facut de urgenta plangere penala pentru abuz in serviciu contra intereselor publice , abuz in serviciu contra intereselor persoanei ,fals si uz de fals iara pe linie civila recuperarea prejudiciului creat de la el ca persoana fizica in calitate de principal ordonator de credite deci dosar pe pretentii materiale si va spun eu ca se potoleste baiatul cat ai zice peste ,aceasta plangere poate fi facuta de persoana in cauza sau de orice alta persoana pentru vatamarea unui interes public in ce priveste recuperarea prejudiciului creat .
PRISECEAN
luni 08.07.2013 13:08
LA PUSCARIE CU EL DACA A GRESIT SI SA IA CU EL SI CONTABILUL CARE E CUMNATUL SAU.DOAR EL CONDUCE TOATE MAGARIILE IN PRIMARIE
Eveniment de intrebat

Cu ce consilieri locali incearcă PSD sa faca pace în prag de alegeri?


Cu consilierii locali din Colonesti.

Adauga un anunt
Ai un anunt si nu stii unde sa il publici ?
 
Publicitate
Barfe, zvonuri si cancan-uri
Barfe, zvonuri si cancan-uri
Sondaj de opinie
Credeti ca este mai eficienta guvernarea USL decat cea a PDL?
  
Prima pagina in format PDF

Ai o stire ? Sesizeaza-ne

Trimite-ne stirea ta la adresa redactia@evdo.ro si poti deveni reporter pentru o zi.

 

TITLURILE EDITIEI DE AZI
Interviu
Actualitate
 • Muzeul Corabia, pus în valoare cu bani norvegieni
 • Cursuri gratuite de pregătire pentru titularizare, la Slatina
 • Concursul interjudeţean „Medicii de mâine”, la CNRG Slatina
 • Încasări mari la buget pe primul trimestru din 2014
 • Zece mii de cărţi, donate de olteni pentru românii din Găgăuzia
 • Politica
 • Plimbarea premierului cu barca prin Teleorman, criticată de liberali
 • Mihai Turcitu şi Constantin Popescu, validaţi consilieri judeţeni. PNL atacă hotărârile în instanţă
 • Administratie
  Eveniment
 • Reţea specializată în fabricarea de ţigări, destructurată de poliţie
 • Traficanţi de persoane din Olt, ridicaţi de mascaţi
 • Percheziţii la Rotunda
 • Pompierii au distribuit apă potabilă în localităţile afectate de inundaţii
 • Un bărbat din Curtişoara s-a aruncat în fântână
 • Social
 • Alo, aici Radio Izbiceni!
 • Editorial
  Sanatate
 • Operaţiile de reconstrucţie mamară după mastectomie, introduse în Programul Naţional de Oncologie
 • Săptămâna Europeană a Vaccinării, marcată în Olt prin acţiuni de informare în şcoli şi comunităţi
 • Gura targului
  Cultura
  Sport
 • AS Milcov şi-a mărit avansul după amânarea jocului celor de la Inter Markus
 • FC Balș şi CS Vişina Nouă vor primul succes din play-off
 • Suspendări şi neprogramări dictate de AJF
 • Victor Naicu, alături de antrenori din Liga I la Nyon
 • Marian Pană: ,,Mergem la Slatina să luăm puncte. Trebuie să batem”
 • Ancheta
  © Eveniment de Olt. Toate drepturile rezervate. Textele şi fotografiile sunt proprietatea ziarului Eveniment de Olt şi nu pot fi folosite fără acordul ziarului.