Publicat: duminică 24.03.2019

Dintre cele aproximativ 2.000 de locuri pe filiera directă, 678 sunt pentru învăţământul postliceal militar de formare a maiştrilor militari, alcătuit din patru şcoli militare, respectiv Şcoala Militară de Maiştri Militari şi Subofiţeri a Forţelor Terestre „Basarab I” Piteşti – 145, Şcoala Militară de Maiştri Militari şi Subofiţeri a Forţelor Aeriene „Traian Vuia”, sat Boboc, judeţul Buzău – 245, Şcoala Militară de Maiştri Militari a Forţelor Navale „Amiral Ion Murgescu” Constanţa – 120 şi Şcoala Militară de Maiştri Militari şi Subofiţeri pentru Comunicații, Tehnologia Informației și Apărare Cibernetică Sibiu – 168. Termenul limită de depunere a dosarului pentru şcolile militare din Piteşti şi Sibiu este 15 mai 2019, pentru cea din Boboc 29 mai, iar pentru cea din Constanţa 24 aprilie, primiţi fiind candidaţi cu diplomă de bacalaureat sau care sunt în clasa a XII-a şi care au vârsta până în 30 de ani împliniţi în cursul acestui an.
Alte 399 locuri sunt pentru învăţământul postliceal militar de formare a subofiţerilor, alcătuit din trei şcoli militare de maiştri militari şi subofiţeri, respectiv cele din Piteşti – 263, Boboc – 76 şi Sibiu – 60. În cazul celei de-a doua unităţi de învăţământ termenul limită de depunere a dosarului este 4 iunie, iar în privinţa celorlalte două 12 iunie, reprezentanţii CMJ Olt recrutând candidaţi cu diplomă de bacalaureat sau care sunt în clasa a XII-a şi care au vârsta până în 35 de ani împliniţi în cursul acestui an. De asemenea, tot pe filieră directă, mai sunt 909 locuri pentru învăţământul universitar militar de formare a ofiţerilor alcătuit din Academia Forţelor Terestre „Nicolae Bălcescu” Sibiu – 264, Academia Forţelor Aeriene „Henri Coandă” Braşov – 184, Academia Navală „Mircea cel Bătrân” Constanţa – 108, Academia Tehnică Militară Bucureşti – 219, Institutul Medico – Militar Bucureşti – 60, Târgu Mureş – 50, Universitatea Naţională de Apărare „Carol I” Bucureşti – nouă, Academia de Poliţie ,,Alexandru Ioan Cuza” București – 15 locuri. Se primesc candidaţi cu diplomă de bacalaureat sau care sunt în clasa a XII-a şi care au vârsta până în 30 de ani/24 de ani pentru aviaţie-naviganţi, împliniţi în cursul acestui an, iar termenul limită de depunere a dosarului este 4 aprilie.
Pentru formarea ofiţerilor şi subofiţerilor în activitate, pe filiera indirectă, sunt scoase la concurs 790 de locuri pentru mai multe specialităţi militare. La ofiţeri sunt următoarele specialităţi: educaţie fizică militară – 13, management financiar-contabil – 17, justiţie militară – 11, construcţii – 15, psihologie – opt, intendenţă – 20, cu termenul limită de depunere a dosarului data de 31 mai, medicină generală – cinci, inginer de sisteme şi echipamente informatice şi automatizarea conducerii organizaţiei militare – 20, dosarele putând fi depuse până pe 28 iunie. Pentru subofiţeri sunt locuri în următoarele specialităţi construcţii – 24, termenul limită de depunere a dosarului fiind 31 mai, muzici militare – 40, cu termen de depunere a dosarului 4 iunie, sanitari – 74, forţe speciale – 40, dosarele urmând a fi depuse până pe 7 iunie şi comunicaţii – 103, cu termen de depunere a dosarului data de 13 iunie.
Pentru specialităţile auto şi mecanic conductor TAB – 26, comandant şi mecanic conductor tancuri şi autotunuri – 20, geniu – 48, administraţie – cinci, apărare CBRN – 20, cercetare CBRN – cinci, infanterie – 77, cercetare – 35, artilerie şi rachete – 58, informaţii militare – zece, poliţie militară – 36, termenul pentru depunerea dosarelor este 12 iulie, iar pentru specialitatea rachete şi artilerie antiaeriană – 60 data limită este 9 august. În cazul acestor aproape 800 de locuri, candidaţii trebuie să îndeplinească cumulativ următoarele condiţii: să aibă vârsta de cel mult 40 de ani împliniţi în anul desfăşurării concursului de admitere la cursul de formare; să fie absolvenţi ai unei instituţii de învăţământ universitar acreditate, cu diplomă de licenţă/master, după caz, cu excepţia celor care au finalizat studiile înaintea intrării în vigoare a ciclurilor de învăţământ tip Bologna, pentru ofiţeri, respectiv absolvenţi ai studiilor liceale/postliceale, pentru subofiţeri, cu profil corespunzător armelor sau serviciilor şi specialităţilor militare pentru care se organizează cursul de formare, conform reglementărilor în vigoare.
Învăţământul militar este învăţământ de stat, vocaţional, gratuit, parte integrantă a sistemului naţional de învăţământ. „Pentru a participa la concursul de admitere în instituţiile militare de învăţământ, candidaţii vor parcurge următoarele etape: prezentarea pentru luarea în evidenţă la sediul Biroului informare-recrutare din cadrul CMJ Olt, efectuarea unui examen medical la Spitalul Militar de Urgențe Craiova, definitivarea dosarului de candidat la sediul Biroului informare-recrutare, susţinerea probelor de selecţie – evaluarea psihologică şi evaluarea aptitudinilor fizice la Centrul Zonal de Selecţie şi Orientare Alba Iulia şi participarea la concursul de admitere în instituţiile militare de învăţământ. Pe toată durata pregătirii în instituţiile prezentate se oferă gratuit şcolarizare, cazare, echipament, hrană şi asistenţă medicală, acces la baze sportive, biblioteci, laboratoare şi multe alte facilităţi. Activităţile şcolare, dar şi cele extracuriculare, oferă elevilor reale condiţii de dezvoltare din toate punctele de vedere, într-un mediu adecvat, dar şi perspectiva unei cariere în cadrul MapN”, se arată într-un comunicat remis de instituţie.
Activitatea de recrutare a tinerilor olteni care vor să urmeze o profesie militară se desfăşoară la sediul Biroului informare-recrutare al CMJ Olt din Slatina, strada Drăgănești, nr.29, în zilele de luni, miercuri, joi şi vineri, în intervalul orar 08:30 – 16:30, şi marţi între 10:30 – 18:30, iar informaţii suplimentare se pot obţine la telefoanele 0249/431.255 sau 0249/437.173. Detalii suplimentare se găsesc şi pe internet, pe site-ul oficial al MApN, la adresa www.mapn.ro sau www.recrutare.mapn.ro.

Autor articol: Cătălin FIRCOIU 2045 vizualizari
Comenteaza si tu articolul:
Nume*
Comentariu*
 
Introduceti codul din imagine*
 
 
 
Nu exista comentarii
 
Adauga un anunt
Ai un anunt si nu stii unde sa il publici ?
 
Eveniment de intrebat
La ce sumă se ridică costurile pentru amenajarea noului parc de la fosta unitate militară din Slatina?

Aproximativ 13,7 milioane lei

Publicitate
  
 
 

Barfe, zvonuri si cancan-uri
Barfe, zvonuri si cancan-uri
Prima pagina in format PDF

Ai o stire ? Sesizeaza-ne

Trimite-ne stirea ta la adresa redactia@evdo.ro si poti deveni reporter pentru o zi.

 

Arhiva
TITLURILE EDITIEI DE AZI
Interviu
Actualitate
 • 51 de porci, uciși preventiv la o stână din Ianca
 • Parcul industrial Slatina așteaptă investitorii, cu facilități fiscale consistente
 • Amenzi pentru instructorii auto. Poliţiştii au verificat dacă respectă traseele de instruire
 • Încă un focar de pestă porcină, confirmat la Ianca
 • Tineri fermieri din Olt, dați exemplu de ministrul Petre Daea
 • Politica
 • Gabriela Firea, propunerea PSD Olt la alegerile prezidențiale
 • Administratie
 • Terasa de la Cinema Slatina a fost desființată
 • Școală modernă, copii fericiți la Colegiul Minulescu
 • Investiții masive în instituțiile de învățământ din Slatina
 • Primăria Slatina a actualizat lista de investiții
 • Voluntariat la Caracal. Soldaţii americani de la Baza Deveselu au vopsit sala de sport de la Liceul „Ioniţă Asan”
 • Eveniment
 • Doi răniți în urma unui accident feroviar, la Corbu
 • Bărbat electrocutat la pescuit
 • Dosare penale pe numele a şapte şoferi prinşi cu nereguli în trafic
 • Două persoane au ajuns la spital în urma unui accident produs la Jitaru. Un TIR şi un autoturism, implicate în impact
 • Magistrații au decis: Sorina poate pleca în SUA
 • Social
 • ÎNTRERUPERI PROGRAMATE – JUDETUL OLT PENTRU DATA DE 26 IULIE 2019
 • Val de solicitări pentru locurile disponibile la creșele din Slatina
 • ÎNTRERUPERI PROGRAMATE – JUDETUL OLT PENTRU DATA DE 25 IULIE 2019
 • ÎNTRERUPERI PROGRAMATE – JUDETUL OLT PENTRU DATA DE 24 IULIE 2019
 • ÎNTRERUPERI PROGRAMATE – JUDETUL OLT PENTRU DATA DE 23 IULIE 2019
 • Editorial
  Sanatate
  Gura targului
  Cultura
 • „Soţ de vânzare”, o nouă piesă de teatru pe scena Centrului Cultural Slatina
 • Sărbătoare mare de Sfântul Ilie, la Coloneşti
 • Ancheta
  Advertorial
  © Eveniment de Olt. Toate drepturile rezervate. Textele şi fotografiile sunt proprietatea ziarului Eveniment de Olt şi nu pot fi folosite fără acordul ziarului.