11.2 C
Slatina
joi,25 aprilie,2024

Ultimele Articole

IsJ implementeaza un proiect care vrea sa creasca motivatia elevilor pentru invatare

- Advertisement -

Directorii unitatilor de invatamant preuniversitar din judetul Olt vor participa astazi la o intalnire organizata de IsJ, pentru a discuta unele aspecte de ordin organizatoric, la inceputul celui de-al doilea semestru. Suntem la inceputul semestrului al II-lea, si e necesara o intalnire cu directorii, desi comunicarea este permanenta. Pe agenda de lucru avem cateva subiecte pe care le vom discuta, subiecte ce tin de masuri privind remedierea rezultatelor obtinute la examenele nationale de elevi, mobilitatea personalului didactic, la care au aparut cateva modificari legate de perioada desfasurarii acestora, graficul unic de control, precum si alte activitati cuprinse in planul de inspectii, a declarat Felicia Man, inspectorul scolar general al IsJ Olt.
in perioada urmatoare, reprezentantii Inspectoratului scolar vor sa implementeze un proiect menit sa creasca motivatia scolara a elevilor olteni. Cea mai importanta trasatura a programului de fata rezida in faptul ca la baza continutului sau se afla principiile teoretice al terapiei rational – emotive si comportamentale (REBT), un sistem potrivit in mod deosebit pentru educatia emotionala.
Printre obiectivele specifice ale proiectului se numara cresterea motivatiei pentru invatare, cresterea abilitatilor lingvistice, dezvoltarea unor abilitati de relationare interpersonala, imbunatatirea stimei de sine, diversificarea strategiilor de rezolvare a problemelor si luarea deciziilor.
Activitatile sunt menite sa fie utilizate in primul rand in cadrul activitatilor de clasa. Fiecare activitate contine doua parti principale: o activitate de stimulare si o discutie. La inceputul fiecarei sesiuni vor fi explicate obiectivele lectiei, mai ales in cazul scolarilor mai mari. Discutia va permite elevilor sa invete abilitati specifice, sa fie introspectivi in ceea ce priveste anumite concepte particulare, sa ajunga la insight-uri care sa-i ajute sa invete mai multe despre relatiile lor, despre comportamentul si relatiile lor, a explicat inspectorul scolar pentru proiecte educationale, Marilena Donciu.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți